Het leren van een nieuwe taal als gezinsactiviteit

Het is algemeen bekend dat het beheersen van meerdere talen handig is voor de toekomst. Door gebruik te maken van de natuurlijke leergierigheid van kinderen, is het niet moeilijk om een kind een extra taal te leren. Kinderen pikken talen gemakkelijk op en vinden het leuk om spelenderwijs te leren. Kleuters tot 6 jaar kunnen zelfs meerdere talen tegelijkertijd leren.

Zonder ondertiteling
Je kan gebruik maken van van verschillende media, zoals tv programma’s. Ook al is het programma niet ondertiteld, je zult er versteld van staan hoe snel je kind de taal oppikt en de verhaallijn begrijpt. Belijk een programma of film zonder ondertiteling. Bespreek daarna de film en kom erachter hoeveel je kind begrepen heeft.

Tellen in een andere taal
Je kunt ook taal apps voor je smarthpone downloaden. Er zijn veel interactieve, leerzame spelletjes verkrijgbaar die het denkvermogen van je kind stimuleren. Zo kunnen kleuters leren tellen in een andere taal, of eenvoudige zinnen leren. Voor peuters zijn er apps beschikbaar die zich meer richten op kleuren, vormen en simpele woordjes. Dit is een leuke manier om je kinderen bijvoorbeeld bezig te houden tijdens een lange autorit. Op deze manier zijn ze afgeleid, en leren ze tegelijkertijd iets nieuws.

Vakantie combineren met talencursus
De beste manier om een taal te leren, is uiteraard in een anderstalig land. De jaarlijkse gezins vakantie is de perfecte manier om de familie bloot te stellen aan een andere taal. Voor extra effectiviteit kan je een vakantie te combineren met een talencursus. Je zult je verbazen over hoe leuk deze taalvakanties zijn. De dagelijkse uitstapjes veranderen in een uitdaging (wie verstaat de gids het beste?) en je familie zal vrienden voor het leven maken. Daarbij is een talenreis een ervaring om nooit te vergeten, kijk vooral hier voor meer informatie over de mogelijkheden.

Hoe je het ook aanpakt, het beheersen van vreemde talen zal altijd van pas komen, zowel nu als in de toekomst.

© 2016 Bewuste Ouders | Alle rechten voorbehouden