Stichting ‘Sport Helpt’ organiseert droomontmoetingen

Olympische sporters bezorgen zieke kinderen een glimlach
Stichting ‘Sport Helpt’ organiseert droomontmoetingen 

‘Sport Helpt’ is een stichting in Nederland waarbij topsporters zich kunnen aanmelden om iets terug te doen voor de maatschappij. In samenwerking met de Nederlandse Vereniging van Kindergeneeskunde (NVK) organiseert Sport Helpt ontmoetingen tussen ernstig zieke kinderen en een topsporter van zijn of haar favoriete (Olympische) sport. Met deze droomontmoetingen probeert deze unieke stichting ernstig zieke kinderen een positieve impuls te geven tijdens een zware periode.

Maatschappelijke verantwoordelijkheid
Sporters voelen zich vaak verantwoordelijk om iets terug te willen doen voor de maatschappij. Sport Helpt is dan ook vanuit dit gevoel ontstaan. Hockey international Rogier Hofman werd vanuit de KNHB gevraagd voor een ziekenhuisbezoek bij een ernstig ziek kind. Deze ontmoeting heeft een bijzondere indruk achtergelaten. Rogier zag met eigen ogen hoe hij met weinig moeite een kind tijdens een zware periode een lach kon bezorgen. Deze lach voelde voor hem als een overwinning. Na het bezoek kreeg Rogier te horen dat er bij de hockeybond vaker van dit soort aanvragen binnen kwamen, maar dat het voor de bond vaak lastig is om een dergelijke ontmoeting te organiseren.

Samen met hockey international Tim Jenniskens is het idee ontstaan om het realiseren van ontmoetingen tussen ernstig zieke kinderen en topsporters makkelijker te maken. Met behulp van NOC*NSF is Sport Helpt in 2013 een officiële stichting geworden. Dankzij het netwerk van Tim en Rogier als Olympische Sporters hebben al meer dan 260 topsporters zich vrijwillig aangemeld en dit aantal blijft groeien. Hiermee is het een stichting van alle topsporters gezamenlijk geworden. 

Droomontmoetingen
Ouders en verzorgers van zieke kinderen tussen de 7 en 17 jaar kunnen een verzoek voor een droomontmoeting indienen bij hun behandelend kinderarts of pedagogisch medewerker. Sport Helpt bekijkt bij de aanvraag die binnenkomt via de kinderarts of pedagogisch medewerker welke topsporter beschikbaar is. Zo blijft het voor het kind altijd een verrassing dat een topsporter van zijn of haar favoriete sport langskomt voor een droomontmoeting.

Dankzij Sport Helpt hebben er al verschillende droomontmoetingen plaatsgevonden. Sport Helpt hoopt dat er de komende tijd meer droomontmoetingen kunnen gaan plaatsvinden. Topsporters dragen op deze manier hun steentje bij aan de maatschappij en bezorgen zieke kinderen weer een lach op hun gezicht. Een kleine moeite voor een sporter met een grote uitwerking, want elke extra lach is een overwinning.

“Voor zieke kinderen is het belangrijk dat ze niet wegzakken in het ziek-zijn. Ze moeten feeling houden met hun omgeving, met hun interesses, hun leven naast de ziekte en hun toekomstdromen. Een Sport Helpt-ontmoeting helpt daar enorm bij.„ Pieter Hoogestijn – Hoofdcommunicatie Nederlandse Vereniging van Kindergeneeskunde (NVK)

“Als het maar even kan dan ben ik er. Omdat het gewoonweg prachtig is om te doen!„ Laurens ten Dam – Profwielrenner

“Een super mooi initiatief om ernstig zieke kinderen een lach te bezorgen. Dat maakt mij blij!„ Churandy Martina – Olympische sprinter“Sporten op topniveau vraagt veel van de sporters, maar ze krijgen er ook veel voor terug. Roem, glorie, zien veel van de wereld zien komen in aanraking met verschillende culturen. Het contrast met kids die vechten voor hun leven is groot. Sporters hebben door hun positie juist ook die extra verplichting naar de maatschappij. Goed om te zien dat veel topsporters via Sport Helpt dit oppakken en een bijdrage leveren.„ Maurits Hendriks - Chef de mission Olympische Spelen 2012, 2014, 2016

“"Als je als topsporter op deze manier kinderen kan helpen... Natuurlijk doe je dat dan! Fantastisch initiatief!"„ Teun de Nooijer - Voormalig top hockeyer 

“Fantastisch dat topsporters op deze manier zieke kinderen een glimlach kunnen bezorgen.„ Erica Terpstra.

Meer informatie op www.sporthelpt.nl

 

Thema: 

© 2016 Bewuste Ouders | Alle rechten voorbehouden